Onze keuken

Evolueerde in de jaren van een Bistrokeuken pure sang, naar hedendaags bistronomisch: een toegankelijke keuken tegen verteerbare prijzen met toch dat tikje culinaire meerwaarde.

Ons keukenteam brengt een keuken die gefocust is op het product. Soms speels, maar nooit te ver gezocht. Onze chefs volgen trouw de seizoenen en zijn grote fan van een “terroirkeuken”.

We hebben een menukaart die de brasseriekeuken alle eer aandoet, met als paradepaardje “De aan tafel bereide steak tartaar”.

Gault Millau 2019 - 13/20

Al meer dan twintig jaar zorgen Gerda Maenhout en Luc Declerck ervoor dat Oostende ook in het bistro & brasserie segment goed vertegenwoordigd is. Met een typische ruime menukaart en dito ambiance. Tot het repertoire behoren diverse traditionele bereidingen met grijze garnalen: verwerkt in kroketten, salade of tutjespap. Maar naast deze klassiekers zijn er ook een aantal verrassingen zoals preskop van kokkels, wulken, strandkrabben en Noordzeekrab of gevulde portobello met Damse brie. Bij de hoofdgerechten krijgen carnivoren een keuze voorgeschoteld aan bereidingen met rundsvlees. Ook liefhebbers van orgaanvlees komen aan hun trekken met gebakken kalfsnier en saus op basis van Wostynmosterd.

Gault Millau

Michelin Gids 2019 - Bib Gourmand

Een moderne bistro, dat houdt meer in dan de beschrijving van het interieur. Het betekent ook dat de chef invloeden van andere kookstijlen in zijn bereidingen vermengt, en dat hij aan de slag gaat met verse producten. Eerlijk is geen loos woord. Dat resulteert in lekker eten, de specialiteit van Bistro Mathilda.

Michelin Gids