Onze keuken

Evolueerde in de jaren van een Bistrokeuken pure sang, naar hedendaags bistronomisch: een toegankelijke keuken tegen verteerbare prijzen met toch dat tikje culinaire meerwaarde.

Ons keukenteam brengt een keuken die gefocust is op het product. Soms speels, maar nooit te ver gezocht. Onze chefs volgen trouw de seizoenen en zijn grote fan van een “terroirkeuken”.

We hebben een menukaart die de brasseriekeuken alle eer aandoet, met als paradepaardje “De aan tafel bereide steak tartaar”.

Gault Millau 2021 - 13/20

Dit is al zowat 25 jaar een gevestigde waarde in Oostende. Gerda Maenhout en Luc Declerck brengen traditionele bistro- en brasseriegerechten met een grote liefde voor streekgebonden ingrediënten van topkwaliteit. Alleen al de verschillende bereidingen met grijze garnalen, de garnaalkroketten op kop, zijn de rit waard. Net zoals de aan tafel bereide tartaar van Blonde d’Aquitaine. Verder een lauwe terrine van gekonfijte eend, West-Vlaamse preskop met piccalilly, tatjespap, gebakken rog met kappertjes en gebakken zeeton

Gault Millau

Michelin Gids 2021

Een moderne bistro, dat houdt meer in dan de beschrijving van het interieur. Het betekent ook dat de chef invloeden van andere kookstijlen in zijn bereidingen vermengt, en dat hij aan de slag gaat met verse producten. Eerlijk is geen loos woord. Dat resulteert in lekker eten, de specialiteit van Bistro Mathilda

Michelin Gids