Onze keuken

Evolueerde in de jaren van een Bistrokeuken pure sang, naar hedendaags bistronomisch: een toegankelijke keuken tegen verteerbare prijzen met toch dat tikje culinaire meerwaarde.

Ons keukenteam brengt een keuken die gefocust is op het product. Soms speels, maar nooit te ver gezocht. Onze chefs volgen trouw de seizoenen en zijn grote fan van een “terroirkeuken”.

We hebben een menukaart die de brasseriekeuken alle eer aandoet, met als paradepaardje “De aan tafel bereide steak tartaar”.

Gault Millau 2024 - 13,5/20

Wie Oostende binnenrijdt richting Casino-Kursaal komt even voordien aan de rechterkant Bistro Mathilda tegen. Sinds 1995 is deze zaak een vaste culinaire waarde en door haar bekendheid ook een merkpunt in de stad. Daarvoor zorgde chef-eigenaar Luc Deklerck die inderdaad bijna drie decennia met een verfijnd en eigentijds brasserierepertoire zijn gasten verwent. Met grijze garnalen in een prima donna rol onder meer verwerkt in tatjespap naast minder voorspelbaar lekkers als zeekat met bloemkool en kabeljauwlever. Voor vleesliefhebbers zijn de Vlaamse rundkarbonaden een aanrader.

Gault Millau

Michelin Gids 2023

Een moderne bistro, dat houdt meer in dan de beschrijving van het interieur. Het betekent ook dat de chef invloeden van andere kookstijlen in zijn bereidingen vermengt, en dat hij aan de slag gaat met verse producten. Eerlijk is geen loos woord. Dat resulteert in lekker eten, de specialiteit van Bistro Mathilda

Michelin Gids