Onze keuken

Evolueerde in de jaren van een Bistrokeuken pure sang, naar hedendaags bistronomisch: een toegankelijke keuken tegen verteerbare prijzen met toch dat tikje culinaire meerwaarde.

Ons keukenteam brengt een keuken die gefocust is op het product. Soms speels, maar nooit te ver gezocht. Onze chefs volgen trouw de seizoenen en zijn grote fan van een “terroirkeuken”.

We hebben een menukaart die de brasseriekeuken alle eer aandoet, met als paradepaardje “De aan tafel bereide steak tartaar”.

Gault Millau 2023 - 13/20

Een meisjesnaam die vele culinaire geïnteresseerden makkelijk met de stad Oostende associëren. Deze bistro geniet immers in zijn genre al jarenlang van een stevige reputatie. Gezelligheid, vlotte bediening, correct geprijsde wijnen en een degelijk en divers aanbod aan brasseriegerechten karakteriseren deze zaak. Roggebollen combineert de chef met kappertjesboter en crème van aardpeer met daarbij gebakken en rauwe schijfjes champignons en als verrassende en geslaagde toets een handvol grof gehakte pindanootjes. Eigentijds oosters is met sriracha gelakt buikspek in een ramensoep met bosui en gekookt hoeve-eitje. En met spinazie in plaats van paksoi voor de Vlaamse toets. Tartaar van gepelde biefstuk wordt aan tafel volgens de smaakverwachtingen van de klant bereid, met daarbij frieten en verse mayonaise.

Gault Millau

Michelin Gids 2023

Een moderne bistro, dat houdt meer in dan de beschrijving van het interieur. Het betekent ook dat de chef invloeden van andere kookstijlen in zijn bereidingen vermengt, en dat hij aan de slag gaat met verse producten. Eerlijk is geen loos woord. Dat resulteert in lekker eten, de specialiteit van Bistro Mathilda

Michelin Gids